Billiga Resor till Italien

Flyg till Italien

Lugano må ligga i Schweiz, men i grund och botten så är det en Italiensk stad. Den som besökt Lugano vill därför också många gånger också besöka Italien, för att få mer av den italienska känslan. Att flyga till Italien behöver heller inte kosta speciellt mycket, så länge som man vet vad man gör. Följer man vissa enkla regler så går det lätt att hitta billiga flygresor till Italien.

Boka på rätt dag

Priset på din resa till Italien kommer att skilja sig åt beroende på för det första vilken dag du väljer att resa på och för det andra vilken dag du väljer att boka på. Det förstnämnda är inte så konstigt; att det blir dyrare att flyga när många andra gör det är inte så konstigt. Men att det skiljer sig åt i pris beroende på vilken veckodag man bokar resan på kan kännas lite konstigt. Anledningen är att priserna går upp ju fler det är som bokar flygresor under samma dag.

Värst är lördagen, när många är lediga och har tid över för att boka sina resor. Då ska man definitivt undvika att boka själv. För kortare resor, vilket en flygresa till Italien räknas som, är det bäst att boka sin resa under tisdagar.

Boka i god tid

Dessutom gäller det att vara ute i god tid för att kunna få en så billig resa som möjligt. Åsikterna om vad som räknas som god tid skiljer sig åt; vissa säger att man ska boka minst tre månader i förväg, medan andra säger att tio dagar räcker för att man ska kunna få ett bra pris.

Prisjämförelser

För att verkligen kunna få en billig resa till Italien så måste man jämföra priserna mellan olika flygbolag. Att göra detta på egen hand är svårt, men som tur är finns Flygresor.se som gör det enkelt att jämföra inte bara priser utan även saker som restid mellan olika flygbolag. Är du ute i god tid och bokar din resa på en tisdag så kan du göra riktiga fynd. I bilden ser du ett exempel på en resa till Milano som sökts efter på en tisdag tre veckor i förväg där priset är – 283 kronor!